Mogen we een paar vragen stellen?

We besteden de komende weken extra aandacht aan Burn-out klachten en burn-out zijn.

Eerst zomaar een paar vragen om je over na te laten denken:

Ben je werkgever of leidinggevende?

Eén op de 7 werknemers heeft burn-out klachten, dat geldt dus ook voor de mensen in jouw organisatie. Weet jij wie dat zijn? De kans dat je nee zegt is erg groot. Zou je willen weten waar je op moet letten en hoe je kan voorkomen dat iemand langdurig uitvalt?

of

Is er reeds iemand langdurig uitgevallen omdat de burn-out klachten te laat herkend zijn? Weet je wat je anders had kunnen doen of had moeten zeggen om het verzuim te voorkomen?

Ook zo nieuwsgierig naar wat jij kan doen om te voorkomen dat iemand langdurig uitvalt?

Ben jij werknemer?

Eén op de 7….. Ja, dat kan jij dus ook zijn!

Weet jij welke burn-out klachten het risico op uitval vergroten? Naar welke signalen je eigenlijk beter wel kan luisteren?

En als je reeds uitgevallen bent: Waarom ben je in een burn-out geraakt? En weet je wat je eigen aandeel is?

Ook nieuwsgierig naar wat je kan doen om uitval te voorkomen of op een gezonde manier terug te keren naar werk?

Onze Ervaringscoaches die zelf ooit uitgevallen zijn hebben op bijna al jouw vragen een antwoord!

Ervaringskennis is een zeer belangrijke kennisbron

De mensen die heel goed weten wat wel en niet werkt, zijn de mensen die zelf burn-out zijn geweest of klachten hebben gehad en daar heel goed van zijn hersteld. Die ervaringskennis hebben wij in huis. Het inzetten van onze onafhankelijke Ervaringscoaches is een vrij informele manier van steun voor zowel de werkgever als de werknemer. Iemand met een vergelijkbare ervaring achter de rug is erg waardevol voor iemand die aan het begin van het herstel staat of er middenin zit, maar ook voor een organisatie. Een luisterend oor, iemand die een gesprek bij kan wonen en die aan collega’s en leidinggevenden kan vertellen wat men beter wel en niet kan zeggen en wat wel. Informele steun is over het algemeen duurzamer en heeft daardoor een langere werkingsduur. Daarbij kan het fungeren als ‘vinger aan de pols’.

Interesse?
Wil je kennismaken met één van onze Ervaringscoaches, heeft jullie afdeling behoefte aan voorlichting over Burn-out of willen jullie alleen advies? Neem eens contact met ons op! Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Stuur een mail voor een vrijblijvende afspraak: info@deervaringscoach.nl

Bellen kan ook:
Claudia Janssen 06-19664519
Sharon Mantjes 06-14128375

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *