Feiten

In ieder bedrijf/in elke onderwijsinstelling komt het voor: mensen met een Burn-out, die Overspannen zijn, Stress of Spanning ervaren. Wij hebben dit afgekort tot B.O.S.S. Het goed aanpakken van de B.O.S.S. is direct kostenbesparend maar ook op langere termijn kunnen de besparingen aanzienlijk oplopen. Buiten de geestelijke klachten en een verhoogde kans op depressie, brengen de 4 namelijk ook veel lichamelijke klachten met zich mee die ervoor kunnen zorgen dat een werknemer onnodig lang ziek thuis zit!

Momenteel zijn er 1 miljoen mensen met negatieve gedachten. In 2016 was 15% van alle werknemers emotioneel uitgeput. Dit leidt tot burn-out klachten voor 1 op 7 werknemers, stelt het bureau voor de statistiek.

Maar wat betekent dit nu voor een werkgever, wat kost het nou daadwerkelijk?:
Bij een burn-out kost de gemiddelde revalidatie 240 dagen. Kosten voor de werkgever in euro’s per dag voor 1 werknemer: € 250,-.

Kosten per jaar +/-: € 62.500,- voor een burn- out, € 40.000,- voor stress en € 45.000,- voor overspannen/ernstige spanningen.

1 op de 7 werknemers -> Dus bij een werknemersaantal van 40 personen is dat 5x het gemiddelde van boven gestelde bedragen: Kosten per jaar: € 248.330,- voor eigen rekening van de werkgever.